medaillon en button naast 50 eurocent
Button of luxe medaillon voor aan de kleding.
Om hulpverleners erop te attenderen dat u een niet-reanimerenpenning om uw hals draagt, kan een button of medaillon aan de kleding worden bevestigd.

Niet-reanimeren button en medaillon

Een niet-reanimerenpenning wordt vaak wel, maar soms ook niet goed opgemerkt, indien de persoon die het draagt op zijn/haar rug ligt. Bij de meest recente EHBO-reanimatietechniek wordt de kleding niet verwijderd. Hierdoor kan de niet-reanimerenpenning soms in eerste instantie onzichtbaar blijven voor hulpverleners. Pas bij het defibrilleren met een AED wordt de kleding verwijderd. Om die reden hebben we een button en een medaillon in het assortiment opgenomen. Deze kunnen aan de bovenkleding, maar ook aan de onderkleding worden bevestigd met een veiligheidsspeld. Ze kunnen ook aan een bh of onderhemd worden bevestigd. 

De button en medaillon zijn GEEN niet-reanimerenpenningen, maar maken de hulpverlener uitsluitend attent op de aanwezigheid van een niet-reanimerenpenning. Ze hebben ook niet de status van een schriftelijke wilsverklaring, zoals dit bij onze niet-reanimerenpenningen wel het geval is.

U kunt de button en medaillon via het bestelformulier aanschaffen.

Het dragen van uitsluitend de button en/of medaillon wordt ten zeerste afgeraden indien men niet gereanimeerd wenst te worden, omdat deze niet rechtsgeldig zijn en ook waarschijnlijk niet als wilsverklaring herkent zullen worden. Dit kan een hulpverlener doen besluiten om door te gaan met reanimatie.

Nogmaals: de button en de medaillon dienen als verwijzing naar een niet-reanimerenpenning. Men dient ze dan ook samen met een niet-reanimerenpenning te dragen.

De button (3 euro) heeft een speld aan de achterzijde en bij de luxe medaillon (7,50 euro) kan een veiligheidsspeld (0,50 euro) worden geleverd. Hierdoor kunt u ze zichtbaar aan uw kleding bevestigen.